kaffeprojektet.dk - for smag og oplevelse

Kaffeprojektet.dk er et micro-kafferisteri, der fremstiller kvalitetskaffe ved valg af de bedste bønner, ny-ristet manuelt overvåget samt blandet til fuld optimering af smagsoplevelsen.

 

Når vi kalder os "kaffeprojektet.dk", skal det forstås ved, at vi er i dialog med kunderne om det personlige valg af ønsket smag og oplevelse. Vi tilstræber netop den smagsoplevelse, som kunden foretrækker. Det er vores mission -  vores projekt.

 

Nu behøver man dog ikke nødvendigvis at skulle udtrykke sin mening om kaffen hele tiden, vi husker dit valg og din sidste riste profil, og vi sælger da også standard blends og single estates - som såkaldte hyldevarer i superkvalitet. Dem kan du læse mere om på vores sider. 

 

Da vi véd, at ristede kaffebønner holder den optimale smag fra mellem 14 dage til 3 måneder efter ristningen, ligger hele forretningsideen i at kunne levere i netop dette tidsvindue.

 

Vi sælger primært hele ristede bønner, men kan mod en beskeden merpris levere formaling til både filter og stempel. 

 

  

 

 

Vores særegne kompetence og logo

Vi anvender alternative ristningsmetoder i kaffeprojektet.

Vi har valgt at riste kaffebønnerne ved lidt lavere temperaturer end mange andre risterier gør, og for visse bønner anvender vi interval ristning.

 Vi synes, det giver en dybere og mere intens smag.

 

Alle ristninger overvåges manuelt under hele processen. 

 

Fra alm. opvarmning/stegning af fødevarer ved du sikkert, at for høj stegetemperatur kan medføre, at der udskilles uheldige stoffer, som ikke er så gode for helbredet på længere sigt.

 

Under kafferistning sker der noget tilsvarende.

 

Først gør den stigende varme i ristetrumlen, at vandindholdet "koges" ud af bønnen, hvilket ses og høres ved at bønnen "knækker" eller "pop'er" hørligt ved omkring 140 - 170 grader. Derefter - når ristningen forstsætter, og temperaturen  stiger - begynder bønnens naturlige fedtstof at "koge". Dette sker ved omkring et par hundrede grader. Bønnen udvider sig og sprænger skallen af (knækker) ligesom popcorn -  nu for 2. gang. 

 

Her holder vi temperaturen lav, fordi vi kan smage, at det gør noget godt for kaffen. 

 

Vi vælger at anvende en ristnings-temperatur, som er lavere end andre risterier, uden at gå på kompromis med ristningskvalitet og efterfølgende smag. 

 

Vi tror, at det vil vise sig, at denne lavere temperatur har sundhedsgavnlige effekter på længere sigt. 

 

Derfor bruger vi dette mærke !