Uganda aften espresso

En fantastisk bønne. Jeg rister den mørkt. Derved bliver den meget rund og let bitter (på den gode måde) med noter af chokolade, vanilje og nødder. Jeg anvender den mest til blends, hvor den runde super bløde smag indgår perfekt til mere frugtige bønner. Ønsker du en mørk og kraftig espresso - kan jeg leverer dennne bønne mere mørkt ristet.  Eller måske den lidt mere specifikke kvalitet BADUDA Mountain Farm AA - se længere nede!

 

 

Uganda Bududa AA Farm Mountain AA

Dette er fra "den danske farm" i Uganda.En dyb chokolade, anis og nøddeagtig kaffe, der står vældig godt som Espresso med fed crema og lang eftersmag.

Jeg bruger den i blends med Costa Rica - som derefter fremstår som en dyb, afrundet og mørk kaffe.    

Guatemala Finca Medina

Dette er et nyt bekendskab for os. Vi arbejder med forskellige ristnings profiler, og indtil videre synes vi en god brun ristning (city roast) er perfeket. Den er fyldig, næsten fed, når den er infuseret korrekt. En meget markant kaffe. Der er noter af både choko og nødder - men i høj grad også en god balance syre, der afstemmer smagen meget behageligt.   

 

Costa Rica - Terrazu El Puma

Denne kaffe er dyrket i højder omkring 1700 - 2000 meter i et af de bedste kaffe områder i Costa Rica. Kaffen er meget robust - og har en vidunderlig frugtig note melon og anis.

Brasilien - Santos - sul de minas

Santos er en af de mest foretrukne kaffebønner i Danmark (sul-de minas er udskibningsbyen i Brasilien). Bønnerne er i sin rå form dejlig sunde og grønne. Den er kendt for sin velegnethed som filterkaffe. Den er rund og behagelig. Giver gode noter om mandler og nøder. Let sødme.

 

New Guinea - Papua

New guinea er kendt for at levere nogle af de bedste bønner i verden. Efter ristning fremstår bønnerne ensartede og meget harmoniske. Smagen er dyb mørk - meget behagelig med overvejende choko, acaciehonning og nødder - og har en fantastisk melon frugtig første indtryk. Kaffeprojektets forestrukne single estate. 

 

 

14 dages leveringstid - på grund af manglende efterspørgsel.

Columbia - blend - bæredygtigt projekt!

Denne kaffe er i min ristning en frisk eftermiddags eller tidlig aften ristning. Den giver en meget frisk, frugtig og sødlig smag. Den står bedst som filterkaffe - men kan i en mørkere ristning klare en espresso. Kaffen er dyrket i 1500 - 1800 meter og er økologisk.   

Foretrukket af mange, der øsnker en god aften oplevelse. 

  

Peru - Coinca

En bønne, jeg har arbejdet en del med. Ikke fundet nogen blanding til denne, og den fremstår bedst, som den er med sin sødme , melon agtig frugt og så en lang chokolade smag, når den ristes lidt mørk. Et projekt, jeg vil arbejde mere med. 

14 dages leveringstid - på grund af manglende efterspørgsel.