Om Kaffeprojektet.dk

Jeg kan li' kaffe. Jeg elsker god kaffe. Jeg er helt vild med min egen kaffe.

Jeg holder mest af Espresso eller Americano. Og så synes jeg, der skal en spids sukker i. Jeg mener, at sukker (sødme) bidrager til at de fede smagsstoffer i kaffen (som naturligt udskilles under den sidste del af ristningen) træder tydeligere frem med nødde- og chokolade-agtige nuancer. Det er dem jeg elsker. Mange af mine kunder er IKKE enige i, at der skal sukker i kaffen. De får tilstrækkelig sukkersmag af kaffen selv. Nogen foretrækker mælk i kaffen - enten varm eller kold, enten skummet eller bare varm. Mælken fremhæver specielle smagsnuancer og overdøver evt. de lette bitterstoffer, der naturligt er i enhver kaffe.   

Min vej til at etablere et kafferisteri startede på rejser sydpå. Her oplevede hvad god espresso er. Hvor meget bedre den smagte når der er kælet for den enkelte kop kaffe og brygget med gode bønner. Og så, at sIdde på en fortovscafé med en avis og hygge sig med en dyb god fed smag og --- tjaaa en cigaret eller cigar, mens livet passerer forbi på fortovet. Himmel hvor dog kan være skønt.  

Så var ferien slut og man kom hjem til de danske kaffer fra supermarkedet. Det var ikke en rar oplevelse. Jeg købte et udvalg af forskellige såkaldte kvalitets-kaffer fra supermarkeder og caféer med etiketter GOURMET KAFFE. Jeg vil ikke nævne disse såkaldte kvalitets kaffer, men fælles for dem er: Høj pris og riste-datoer mindst 6-8 måneder før købsdagen. Smagen var og er ikke meget bedre end de billigere supermarkedskaffer. 

Så gik jeg i gang med at riste. Først i ovnen, så med en lille bordrister, så med en større og så endelig med min Gemma Roaster. Det har jeg nu gjort siden 2013. Risteriet er ikke så stort, men der er højt til loftet i smag og jeg har en fed dialog med kunderne.

Jeg kan se, at priserne er lavere end de rigtig gode kaffer, som der trods alt nu er en del af på markedet i Danmark. Jeg skal senere nævne disse kaffe-produkter, så kan du selv opleve at der er flere andre der også kan levere frisk ristet kvalitet.   

Risteren er en GEMMA Roaster fra Sweet Coffee Italia. Proces kapaciteten er ca. 5-7 kg. i timen. Styresystemet er semiautomatisk, og jeg er tilstede under hele risteprocessen. Derudover råder jeg over en Gene 500 gr. rister. Den bruger jeg til at eksperimentere med nyindkøbte kaffesorter.   

SMAG OG OPLEVELSE er mit payoff - og det er lige hvad det er.